Christian Bordes és osteòpata, mestre de Txikung,  instructor de Reactivació Energètica Aplicada (REA) i especialista en bioelectrofotònica.
 

Ell feia temps que complementava la seva recerca en salut amb imatges derivades de l’efecte kirlian. En un moment donat,  aquest seu interés per l’electrofotònica el va dur a creuar-se amb Konstantin Korotkov, que portava el bagatge tècnicocientífic de la cultura russa. Aquesta troballa li va ser d’un gran valor, facilitant la cristal.lització del seu recorregut anterior.

 
El que al principi va ser la confluència de dos buscadors, ha quallat en una relació d’amistat, ja que a més comparteixen passió per l’alpinisme i sovint s’encorden junts per fer un cim, sigui d’Europa o d’altres continents.  
 
Les seves visions es complementen perfectament. Mentre que Korotkov és un científic que treballa en la part més técnica de la física, Christian és un osteópata funcional i un gran coneixedor dels complements nutricionals.  Aquest tàndem és perfecte per estudiar l’evolució de la salut a través de les imatges.
 
Actualment estan junts en el IUMAB (internationa Union of Medical and Applied Bioelectrography), un organisme fundat el 1978 amb l’objectiu de validar científicament la bioelectrografia. Konstantin n’es ara el President i Christian el director.
 
Però en Cristian és, a més ,un bon coneixedor dels efectes de la pol.lució electromagnética sobre la salut de les persones.  És coautor, juntament amb Gérard Dieuzaide, del llibre Les maladies des ondes, traduït també a l’espanyol.
En un moment donat,  des del parlament suís se li va demanar a Christian que establís un diagnòstic diferencial per la hipersensibilitat a les radiacions electromagnètiques. Aleshores va establir un protocol en 10 passos que identifica clarament la presència d’aquesta hipersensibilitat i permet dir si la persona n’està afectada o no.
 
Christian és un buscador. Potser és per això que ha tingut l’ocasió de beure de grans Mestres. Entre ells, el guaridor rus Viktor Philippi,  el físic Jean Mars  (creador de la Reactivació Energética Aplicada o REA), el mètode de Estevam Kovacsik , i altres.  
A més manté, des de fa anys, una estreta col.laborció amb l’oncòleg Henri Joyeux.
 
D’ell n’he après  la interpretació d’imatges de bioelectrofotònica i la técnica de REA.
 
En podeu saber més coses a la seva web.